9,2
394 beoordelingen
Terug naar overzicht
toyota-wintercheck-2020-hero_tcm-22-2135310.jpg

Tips om de winter door te komen

Zo houd je je Toyota in conditie

In de winter kan het dagenlang vriezen, spekglad worden en sneeuw vallen. Dus is het slim om even stil te staan bij je Toyota. Is hij op de winter voorbereid? Wij controleren het graag voor je, op cruciale punten zoals banden, ruitenwissers en verlichting. We vullen vloeistoffen bij en brengen banden op spanning. Tel hier de onderstaande wintertips bij op en je Toyota komt geheid de winter door.

Tips om in de winter zo weg te rijden

Met deze tips rijd je in de winter op vroege ochtenden zo weg. Gebruik een ijskrabber van een goede kwaliteit om het ijs van de voorruit weg te halen zonder te krassen. Zet de auto in de winter bij voorkeur niet op de handrem maar in de eerste versnelling. Hiermee voorkom je dat de handremkabel vastvriest. Heeft je Toyota een elektrische (automatische) handrem? Dan kan deze tijdelijk uitgeschakeld worden. Hoe lees je in de handleiding van je Toyota.

toyota-wintercheck-2020-555-winterbanden_tcm-22-2128474.jpg
Winterbanden: meer grip en kortere remweg

Winterbanden kunnen belangrijk zijn om met je Toyota veilig de winter door te komen. Hiervoor hoeft geen pak sneeuw op de weg te liggen; al vanaf 7 graden Celsius en lager bieden winterbanden meer grip dan zomerbanden. Daarbij is onder slechte rijomstandigheden de remweg van je Toyota korter. Nog geen winterbanden? Wij helpen je graag verder.

Goed zicht

Laat ons ook eens een aircocheck uitvoeren. De airco zorgt ervoor dat de ruiten van je Toyota vrij blijven van condens. Zo heb je goed zicht op die koude, natte en mistige winterochtenden.

toyota-wintercheck-2020-555-aircocheck_tcm-22-2128503.jpg
Wintercheck

Wat kun je nog meer doen om je Toyota voor te bereiden op de winter? Geef bijvoorbeeld de accu wat meer aandacht. Juist een accu kan op koude winterdagen problemen geven. Maak niet alleen korte ritjes, want dan wordt de accu onvoldoende bijgeladen, maar trek er eens lekker op uit met je Toyota. Niet helemaal zeker van de staat van de accu? Wij checken hem graag voor je. Je kunt bij ons ook terecht voor een wintercheck. We controleren je Toyota dan op vitale punten waaronder de accu, V-snaar, remvloeistof, motorolie en het koelsysteem, inclusief radiateur.

toyota-wintercheck-punten-1140x527a_tcm-22-2101220.jpg
Druppellader voor slechts 39,95 euro

Met een druppellader houd je de accu van je Toyota op spanning, belangrijk als je Toyota vaak en lang stilstaat. De naam zegt het al: een druppellader laadt de accu druppelsgewijs op. Hierdoor blijft hij in een goede conditie. Na het inschakelen heb je er geen omkijken naar. Een druppelader is leverbaar voor slechts 39,95 euro. Wij leggen je graag uit hoe je hem het best kunt gebruiken.

toyota-wintercheck-2020-555-accu_tcm-22-2128501.jpg
Bandenspanning juist in de winter belangrijk

Sta ook eens stil bij de bandenspanning van je Toyota. Te slappe banden gaan ten koste van de stabiliteit. De zachtere structuur van winterbanden versterkt dit alleen maar. Om winterbanden optimaal te laten functioneren, is een juiste bandenspanning nóg belangrijker. Je vindt hem in de handleiding van je Toyota. En, mocht je op reis gaan, denk eraan dat in sommige wintersportlanden sneeuwkettingen verplicht zijn. Zorg dat je de juiste maat bij je hebt en oefen thuis met het omleggen voordat je op reis gaat.

Inschrijven Toyota nieuwsbrief