9,2
394 beoordelingen
Pand mooi low.jpg

Ons bedrijf

Maak kennis met autobedrijf Korterink B.V.

Ruim 50 jaar historie

“Henk Korterink opent de deuren van Autobedrijf Korterink”, kopte de krant ruim 50 jaar geleden. Wat in 1967 met de verkoop van gebruikte auto’s begon, groeide al snel door naar een dealerschap van Toyota. Inmiddels is garagebedrijf Korterink, met de fraaie nieuwe vestiging in de Lichtmis en de recentelijk nog verbouwde vestiging in Zwolle en Korterink Autoschade uw mobiliteitsaanbieder in de regio Zwolle/Meppel/Staphorst.

50jaarkorterink.jpg
Hoe het allemaal begon

Henk Korterink begint in 1967 in een schuur met de verkoop van gebruikte auto’s van uiteenlopende merken. Dat ondernemen hem in het bloed zit, bleek al snel: al in 1968 werd het wegens ruimtegebrek tijd om uit te breiden. Henk Korterink kocht een weiland richting de Lichtmis en besloot hier zijn bedrijf te vestigen. Het autoaanbod groeide en in 1970 werd Korterink officieel Toyota-dealer. Daarmee werd ook de verkoop van nieuwe auto’s een feit!

Korterink aan de Lichtmis

In 1991 breidde Korterink uit op de Lichtmis. Deze locatie leende zich met zijn ligging aan de A28 perfect voor een tankstation dat nog hetzelfde jaar werd geopend.

Nieuwbouw de Lichtmis

In 2017 opende Korterink naast het bestaande pand een gloednieuw gebouw aan de Lichtmis. Korterink Rouveen verhuisde na een grondige verbouwing eveneens naar de Lichtmis waar vanaf nu alle merken onder één dak zijn gevestigd. Met een schitterende zichtlocatie aan de A28 is dit pand een eyecatcher van formaat.

Korterink Pand.jpg

Het 50-jarig bestaan van ons familiebedrijf danken wij met name aan u als klant. Ook in de toekomst staat autobedrijf Korterink daarom voor u klaar als mobiliteitsaanbieder waarbij voor ons uiteindelijk maar een ding telt: maximale klanttevredenheid!

Toyota CHR.jpg